Zambry mahu ikut serta sidang tergempar Dewan Undangan Negeri

2 03 2009

zambry kadir

Sidang tergempar Dewan Undangan Negeri Perak tetap akan bersidang esok.Zambry dan gerombolan Exco haramnya itu , termasuk Najib Al-Tantuya mendakwa persidangan tersebut tidak sah! Tidak sah! Tidaksah!
Tetapi tiba-tiba sahaja para peguam yang mewakili Mentri Besar Haram Zambry Kadir dan Exconya terburu-buru memfailkan injunksi di Mahkamah Tinggi Ipoh hari ini dalam usaha mengenepikan arahan penggantungan yang menghalang mereka daripada menghadiri persidangan dewan negeri.Nampak sangat katunnya puak-puak Zambry ini.

Sebelum ini mereka mendakwa sidang tergempar yang dipanggil Speaker V Sivakumar tu tidak sah? Apahal tiba-tiba kini mencecet pergi ke Mahkamah Tinggi pula?Tindakan mereka ke Mahkamah pun nampak katun kerana sudah jelas bahawa mana-mana Mahkamah tidak ada kuasa untuk mengadili keputusan Speaker kerana masing-masing mempunyai bidang kuasa tersendiri.
Bagaimanapun, sidang tergempar dewan negeri akan bersidang esok dan kini Umno/Barisan Nasional nampak begitu berhasrat benar untuk turut serta! Kecuh betul puak-puak Zambry ni!

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: