Nama Zambry tidak disebut dalam senarai pembesar yang masuk ke Dewan Santapan

14 02 2009

EMMB Perak

KUALA KANGSAR , 14 Feb.:- Nama Zambry Abdul Kadir atas kapasitinya sebagai Menteri Besar rampasan kuasa tidak disebut oleh pengacara dalam senarai orang kenamaan yang masuk ke dewan Santapan Sempena Jubli Perak DYMM Sultan Perak dan yang keluar dari dewan sesudah habis santapan Diraja pada malam ini.

Walaupun kedudukan YAB Menteri Perak yang sah, DS. Muhammad Nizar Jamaluddin tidak ditempat yang sepatutnya saya beranggapan kemungkinan nama Zambry yang ke hulu dan ke hilir menamakan dia sebagai Menteri Besar mengambil tempat tersebut.

Rupanya dia tidak mendapat pengiktirafan di majlis santapan pada malam ini.DS. Nizar diletakkan bersama dengan orang kenamaan di meja kawasan tengah Balai Santapan dan ADUN Pakatan Rakyat diletakkan di meja bahagian belakang berdekatan dengan pentas nyanyian.Tempat yang sama di meja yang berlainan ditempatkan Ahli Yang Berhormat ADUN BN.Mereka yang dinamakan sebagai Exco kudeta ditempatkan di meja lebih ke hadapan berdekatan dengan meja Santapan Diraja.

Majlis Santapan Sempena Sambutan Jubli Perak DYMM Sultan Perak telah dihadiri oleh DYMM Sultan Perak dan seluruh ahli kerabatnya,DYMM Yang Di Pertuan Agong dan Permaisuri Agong, Sultan Brunai dan Permaisuri, Raja-Raja seluruh negara serta wakilnya, Yang Dipertua negeri,Perdana Menteri, Timbalan Perdana menteri, Menteri-Menteri Besar dan orang kenamaan yang lain.

Advertisements

Actions

Information

2 responses

14 02 2009
DrSam

kemelut di Perak sememangnya akan terlakar didalam sejarah politik tanahair. Memang banyak perkara-perkara menarik berlaku kebelakangan ini. Kita sebagai rakyat marhain hanya tunggu dah lihat.

14 02 2009
sir NIK

salam…pertama sekali saya mengucapkan terima kasih kepada Dr kerana sudi melawat blog saya ni..dulu tak mcm ni..blog saya kan..tapi sejak akhir2 ni..kena ikut keadaan..apa yg saya rasa..saya tulis dlm blog..tidak menghentam sapa-sapa..sekadar meluahkan rasa kecewa dan berharap semuanya akan cepat berakhir kemelut ni..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: