Esok Balik Kampung 23/1/2009

22 01 2009

Sempena Cuti Tahun Baru Cina ini, saya telah mengambil keputusan untuk pulang ke kampung halaman saya di, Pasir Mas, Kelantan, bumi warisan budaya yang tercinta saya. Hari ini juga saya ingin menceritakan tentang satu emosi yang sememangnya terdapat dalam diri manusia normal.Rindu, ya rindu.! Rindu adalah satu emosi yang terjadi akibat timbulnya ingatan terhadap sesuatu. Kalau bercerita pasal rindu kebanyakan dari kita mengaitkan kepada perasaan terhadap yang tersayang namun sebenarnya perasaan rindu ini lebih dari itu.Rindu selain kepada manusia boleh juga dikaitkan dengan rindu pada kenangan lalu, tempat, barang kesayangan dan sebagainya.. Kebiasaannya perasaan rindu akan datang apabila sesuatu itu hilang untuk jangka waktu yang lama. Perasaan rindu memberikan impak positif jika individu tersebut menjadikan perasaan rindu sebagai satu cabaran. Sebagai contoh jika seseorang itu rindu kepada kampung halaman beliau akan cuba sedaya upaya untuk pulang ke kampung halaman. Begitulah yang dialami oleh saya sekeluarga..

Doakan saya sekeluarga selamat balik ke kampung, dan selamat kembali ke daerah Rembau pulak pada 29hb Feb.2009. Pastinya..saya akan merindui Cerana Blog saya dalam masa seminggu ni…


Actions

Information

21 responses

22 01 2009
Miss Izah Mohamed

salam sir..
slmt pulang ke kampung..
best kn dpt pulang kg halaman.. hehee
drive carefully.. n igtlah yg tersayang..🙂

22 01 2009
suEzaCk

selamat bercuti sir..
drive molek2~
enjoy ur holiday..
🙂

23 01 2009
eida~fatiha

salam sir nik..
hati2 yea bila blk kg..
pandu cermat jiwa selamat..

p/s:jgn lupa ole2 tau!!

23 01 2009
Mak Su

wah! lama cuti tu!

saya pun rindu, rindu Rembau🙂

23 01 2009
Ada Ayrissa

yup…setuju…
dan sampai sekarang, kembara rindu sy x pernah berakhir….
huhu..rindunyaaaaaaaaaaaaaa….

slamat bercuti cikgu!!!

24 01 2009
fahmi latiff

SELAMAT BERCUTI….🙂

25 01 2009
MY HOMESTAY

A’kum..Welcome Home..ehe, Save journey for Chinese New Year..

Deen

26 01 2009
Lis Indra

Assalamu’alaikum.

Selamat berlibur, Sir….
bagaimana keadaan Pasir Mas, Kelantan, bumi warisan budaya yang sangat Anda cintai?
Saya tunggu kabar Anda.

Wassalam

26 01 2009
anida anuar

sir…selamat sampai ke pasir mas dan selamat kembali ke rembau…bawak balik budu bebanyak…

26 01 2009
madam gold

salam sir nik,
rindu hanya datang sekiranya seseorang itu masih mempunyai perasaan sayang pd seseorang atau sesuatu tempat.Once love is gone,nothing to be missed then…

27 01 2009
sir NIK

salam..Mis Izah..terima kasih.. memang seronok balik kampung..lama tak online( hari ni baru sempat)..apapun tq kerana masih sudi melawat blog saya

27 01 2009
sir NIK

salam..terima kasih suEzaCk..lama tak masuk blog..terima kasih sudi melawat dan memberi sedikit ulasan dalam blog saya.:)

27 01 2009
sir NIK

salam… eidafatiha…terima kasih atas nasihat anda..juga terima kasih melawat blog saya..

:p/s: lama x jengah cerana. cuti balik kg..:)

27 01 2009
sir NIK

saalam..Maksu..terima kasih melawat blog saya..dah nak abis dah cuti, khamis balik rembau

27 01 2009
sir NIK

salam… Ada Ayrissa… ya..semua orang akan ada perasaan rindu..kembara rindu yg tidak bertepi..

27 01 2009
sir NIK

salam…MI, terima kasih..saya pun nak ucap selamat bercuti jugak..

27 01 2009
sir NIK

salam…Lis Indra..terima kasih kerana sudi melawat blog saya..

27 01 2009
sir NIK

salam…. anida, terima kasih..mesti bawa punya..budu.

27 01 2009
sir NIK

salam…. betul tu madam gold..saya setuju..

28 01 2009
DrSam

selamat bercuti dan bertemu yang tersayang. semoga terubat rindu dihati.

29 01 2009
sir NIK

terima kasih DrSam..seronok sangat bila balik kampung..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: