Nak Buat Signature….

16 01 2009

mungkin ada sape-sape nak buat signature sendiri dan dipaparkan secara automatik setiap kali anda terbitkan apa-apa artikel.. caranya :-

  1. mula-mula kena lawat dulu laman web online personal signature maker di http://www.blogger.com/www.mylivesignature.com ( klik )
  2. Klik “PROCEED” ( tak yah register pun tak ape.)
  3. Pas tu klik pada create a new signature using our wizard klik pada ” create signature”
  4. klik pada using the signature creation wizard.
  5. Pas tu masukkan nama yang kita nak jadikan signature tu.. ( enter the name ) pas tu klik next step.
  6. Pas tu select the fon. ( saiz mcm mana signature tu.. nak, besar ke kecil ke) Klik pada signature ygt kita nak..
  7. Klik next step…next step( sampai jumpa )
  8. sampai jumpa paparan yg tertulis “ Finished ! The signature is ready”
  9. dalam paparan yang sama.. klik pada “want to used this signature? ( klik kat situ)
  10. pas tu keluar paparan “Generate HTML Code” klik kat situ..
  11. Generate a code for my handwritten signature
  12. dapat code tu, anda perlulah COPY. JANGAN ADA SATU PUN TERTINGGAL.
  13. cara-cara nak masuk code tu :-
  • step 1: pergi pada “setting” ( dalam blog tu )
  • step 2: klik formatting.
  • step 3: tambahkan CODE HTML YANG DI SAVE SEBELUM NI..)
  • step 4: klik save..
  • step 5: berjaya signature di paparkan bila posting apa2 dalam blog anda..

signature tu boleh diletakkan di mana-mana, kat atas ke, kat bawah ke dlam blog..ikut suka lah..

senang saja…. ikut saja pasti berjaya…


Actions

Information

8 responses

16 01 2009
RdhanZ

Link tu kena adjust sikit.

Bukan: http://www.blogger.com/www.mylivesignature.com

Tapi:
http://www.mylivesignature.com/

Anyway, bagus tips ni!

16 01 2009
Aidaroha@Haida

thank you atas tunjuk ajar hehe.. nanti ada masa nk juga try

16 01 2009
erisya nor

amboiii sir…bertambah meriah blog ni. terima kasih sebab ajar buat signature tuh…dah lama nak tanya tapi malu hehehe

16 01 2009
n i e s h a

nak try gak..tenkiu sirnik..:)

16 01 2009
sir NIK

salam…terima kasih…Rdhanz..mungkin terlepas pandang..

16 01 2009
sir NIK

salam…..aidaroha@haida…tq melawat cerana blog..

16 01 2009
sir NIK

salam….erisya biasa saja..

16 01 2009
sir NIK

salam niesha..terima kasih kerana melawat blog saya..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: